Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

tisdag, december 25, 2007

Kungen och demokratin

Sverige har en statschef. Han är inte vald av folket. han är statschef därför att den svenska överklassen efter katastrofen 1809 plockade in av Napoleons hejdukar.

Dagens stora inrikespolitiska nyhet är att kungen håller jultal om vad kungen anser om det politiska och samhälleliga läget. Absurt är det minsta man kan säga.

Dessutom strider kungens politiska agerande mot Torekovskompromissen. Som klart och tydligt innebar att riksdagens republikanska majoritet accepterade fortsatt monarki mot att kungen avhåller sig från politiskt agerande.

fredag, december 21, 2007

En liten julsaga

Jag har förstått att det är inne med sagor. Min julsaga för i år måste nog bli Katrine Kielos lilla saga, som jag tycker är fin.

torsdag, december 20, 2007

Andra människor julhandlar...


Själv demonstrerade jag emot den borgerliga regeringens löntagarfientliga politik ihop med LO och TCO. Politiskt stimulerande men djä....... kallt.

tisdag, december 18, 2007

Ut ur EU!

Så har domen kommit om Waxholmsfallet. EU domstolen slår fast att löntagarnas och fackföreningsrörelsens kamp för anständiga arbetsvillkor och löner strider mot kapitalets fria rörlighet- den inre marknaden.

Min övertygelse är att det här inte var det EU som majoriteten av svenskar röstade ja till när vi folkomröstade om medlemskapet.

Det rimliga nu är att kräva en ny folkomröstning om medlemskap i unionen. Vill folket att Sverige ska vara medlemmar i en union där kapitalets fria rörlighet och rätten till lönedumpning går före rätten att värna kollektivavtalens skydd åt löntagarna? Det tror inte jag.

Hemma hos Adelsohns....

Jag har varit dålig på att blogga på sistone. Men kan ändå inte låta bli att dela med mig av SVD skriverierna om hur Adelsohns har det hemma hos sig. Ulf är tydligen förbannad över hur SVD behandlar moderaterna. De är tydligen medskyldiga till Allianshögerns oppinionsmässiga förfall.

Själv hade jag som de uppmärksamme läsaren av denna blogg vet allvarliga synpunkter på DN:s mycket vinklade sätt att skildra den förra valrörelsen.

Sen upptäcker jag att det finns stora likheter mellan Lena och Anna.....

"Kulturministern låter
senare hälsa via sin pressekreterare att den enda uppfattning om SvD som hon delar med sin make är att de fått det mycket trevligare vid frukostbordet sedan hennes make slutat hetsa upp sig över morgontidningen."

onsdag, december 05, 2007

Mobiltelefonfri zon


Idag genomför jag ett experiment. Jag återgår till livet innan mobiltelefoni revolutionen. Undrar hur det kommer fungera. kommer jag bli mindre stressad eller kommer mina vänner och medarbetare att bli mer stressade? Kommer jag hinna mer saker? Eller kommer mitt liv bli mer harmoniskt?



Till saken hör att jag glömde min kära leksak hemma i morse......

söndag, december 02, 2007

Först blir jag glad, sen betänksam...

Ser att moderaterna tänker förnya sin sjukvårdspolitik. Det gör mig glad eftersom det inte är oviktigt vilken politik det största borgerliga partiet har för sjukvården. Sen ser jag att det är Felippa Reinfeldt som ska leda gruppen. Då blir jag betänksam.

I Felippa Reinfeldts landsting tycker jag mig inte se särskilt mycket förnyelse..... Sjukvårdspolitiken så här långt i mandatperioden har egentligen bara präglats av tre saker.

- Växande köer i sjukvården.

- Orättvisare fördelning av primärvårdens resurser.

- Massiva privatiseringar av allt som går att privatisera. Nu diskuterar man till och med att bilda ett privatägt landsting i Södertälje som ska över demokratins och politikens roll och ansvar gentemot medborgarna.

Nej i fru Reinfeldts landsting bedrivs det mest klassisk gammal högerpolitik.

Bloggtoppen.se