Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

söndag, november 29, 2009

Bedrövligt Schwiez

Nu står det klart att det högerextrema schweiziska Folkpartiet fått stöd av 60% av de röstande i dagens folkomröstning för ett minaretförbud. Det är bedrövligt och visar på bristande självförtroende hos det schweiziska folket. Tron att Schweiziska kulturella värden hotas av några minareter är ju närmast löjeväckande.

Själv minns jag striden kring minareten på moskén vid Medborgarplatsen. Då var Monica Andersson(s) stadsbyggnadsborgarråd. Hon tyckte gott att en minaret på moskén inte var nån stor sak.

Det tyckte emellertid några medelålders herrar som trängde sig in på hennes rum för att. hota henne och överösa henne med främlingsfientliga påhopp.

Minareten bygdes. Vare sig den svenska kulturen eller kristendomen elller den stockholmska stadsbilden har tagit någon större skada så vitt jag kan bedöma.

Däremot så tvangs man begränsa allmänhetens tillgång till det tidigare helt öppna Stadshuset. En direkt följd av högerhuliganernas uppträdande.




- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag, november 22, 2009

Tack Håkan Wahlen

Får precis besked om att Håkan har gått bort. Vilket gör mig ledsen. Håkan hade problem med hälsan, men ända in i det sista så var han en underfundig kis som aldrig drog sig för att säga sanningar.

Inte minst var han noga med att påpeka att vi som har uppdrag för partiet bara har dem till låns. Den dagen man tar sitt uppdrag för givet, som en rättighet, då har man suttit för länge hävdade Håkan bestämt.

Håkan var en riktig folkrörelsemänniska. Han slet och släpade i det lokala folkrörelselivet på Kungsholmen. Men han var inte den som drog sig för att ta till sig den nya teknikens hjälpmedel vilket inte minst hans blogg och hans nättidning Kungsholmens folkblad visade.

http://hakanwahlen.blogspot.com/
http://www.kungsholmen.nu/Folkbladet/

Håkan pratade ofta om att han ville ta med sig ett helt gäng kompisar i en buss upp till hans älskade Kårböle uppe i de norra skogarna. Där skulle vi fira hans födelsedag. Nu blir det inte så.

onsdag, november 18, 2009

Valresultatet i Köpenhamn

Valresultatet i Köpenhamn

Socialdemokraterna 29;9 % 17 (-4)
Socialistisk Folkeparti 22,2% 13 (+6)
Enhetslistan 10,9% 6 ( Ett socialistiskt/kommunistiskt parti)
Radikale Venstre 8,4% 5 (-2) (radikala socialliberaler)

Konservativa 7,0% 4 (+1)
Dansk Folkeparti 7,7% 4 (+1) (Danmarks Sverigedemokrater)
Venstre 9,4% 6 (Danmarks folkparti)

Socialdemokraterna gick tillbaka något. Men det vägdes upp av en stor valframgång för Socialistisk folkeparti. Frank Jensen (s) blir ny överborgmästare. Som synes är Köpenhamn en riktigt röd stad. Något för en stockholmare att bli riktigt inspirerad av.

tisdag, november 17, 2009

(S)eger i Köpenhamn!

106års socialdemokratiskt styre fortsätter i Köpenhamn. S och SF (socialistisk folkeparti) fick mer än 50% av rösterna. Precis som Berlin och Paris styrs Köpenhamn av socialdemokratin. Stockholm framstår i sammanhanget för närvarande som ett undantag. Men det ska vi rätta till i september nästa år.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Nu gäller det

Idag är det kommunalval i Danmark. Själv håller jag tummarna för Frank Jensen som är socialdemokraternas överborgmästarkandidat i København. Danmarks huvudstad är ju traditionellt ett starkt fäste för socialdemokratin. Men partiet har mött tuffare motstånd från såväl borgerliga som mer vänsterinriktade partier de senaste decennierna. Dagens fråga är om Frank kan vända trenden. Dvs inte bara vinna København utan också öka S röstandel?


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag, november 16, 2009

Revolutionen är här

Bloggtoppen.se