Dag

Landstingspolitiker (s) från Stockholm.

lördag, februari 13, 2010

Apropå snökaoset i Stockholm

Dagens bloggtips http://ploganu.blogspot.com/


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag, februari 12, 2010

Jag lider med Grekerna

För den som följer min blogg så är det ingen nyhet att jag röstade nej till EMU. För mig var jasidans resonemang i folkomröstningen typ; världsfreden gynnas av att alla länder i Europa har samma pengar trams. EMU handlar om ekonomi och om pengar. Dåligt genomtänkta system äventyrar folkvalda regeringars möjlighet att föra klok ekonomisk politik i skilda ekonomiska situationer.

EMU med sina stelbenta krav på att att man ska följa Maastrichtöverenskommelsen (gäller dock inte för Tyskland och Frankrike) och att man ska ha samma räntepolitik oavsett hur det egna landets ekonomi äventyrar i själva verket den politiska stabiliteten. När länder runt om i Europa tvingas till drakoniska nedskärningar av löner och sociala trygghetssystem så kommer det oundvikligen att leda till allvarliga politiska konsekvenser i slutändan.

Nu skakar såväl Lettland (som av för mig obegripliga skäl vill in i EMU) och Grekland, Italien, Spanien och Portugal. I greklands fall så är situationen lätt absurd. Grekland fick för ett par månader sen en ny socialdemokratisk regering. Då visar det sig att den tidigare borgerliga regeringen bluffat med sin ekonomiska statistik. Landet är i det närmaste bankrutt. Nu tvingas man genomföra ett stålbad. Jag lider med Grekerna. Och jag blir än mer lycklig över att förnuftet segrade i Sveriges EMU omröstning.

E24:as Per Lindwall gör idag en klok analys av de problem som EMU för med sig.

onsdag, februari 10, 2010

Rättvist hälsoval vårt alternativ!

Jag har länge skällt på det orättfärdiga Vårdval Stockholm. Idag presenteras vårt alternativ.

Bloggtoppen.se